Alles Wat Theater Is

Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek?

Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Speciaal voor in de klas brengen zij zowel een vertelling als een demonstratie. De twee acteurs hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo, en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

Een voorstelling over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles wat theater is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je echt en hoe denk je over de ander?

Speelduur: 45 minuten

concept en regie Char Li Chung | tekst Bart van den Donker | spel o.a. Lina Bravo RebolledoSteven Dinkgreve e.a. | dramaturgie Daniel van Klaveren | een coproductie van Theater Sonnevanck en Theater Oostpool | educatie Sara Bouman

Reserveren

Wil je deze voorstelling reserveren voor op jouw school, vul het formulier in en Theater Oostpool neemt zo snel mogelijk contact met je op. Of neem dan contact op met de afdeling educatie van Theater Oostpool, via e-mail of telefonisch: 026 443 76 55

Educatie

Komt de voorstelling Alles Wat Theater Is van Theater Sonnevanck en Theater Oostpool binnenkort naar jouw school? Op de docentenpagina vind je de educatie bij de voorstelling.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.