Visie op Cultuureducatie

“Wij maken muziektheater om kinderen te inspireren. Onze educatieve projecten verdiepen het verhaal, versterken de verbeelding en vergroten de beleving van muziektheater.”

Susan Waanders, educatie

Een belangrijke doelstelling in de educatieve programma’s van Theater Sonnevanck is de deskundigheidsbevordering van leerkrachten. We zijn ervan overtuigd dat de leerkracht de aangewezen persoon is om kinderen enthousiast te maken voor cultuur, vandaar dat we hen daarin willen ondersteunen.

Praktijk
We ondersteunen de leerkrachten op verschillende manieren. Bij iedere voorstelling maken we educatie waarmee we die specifieke voorstelling ondersteunen. Daarnaast hebben we onze eigen lesmethode ontwikkeld: De Betekenis van Theater. Hiermee kunnen leerkrachten met hun leerlingen in de klas theater maken en presenteren voor publiek. In het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit, coachen we leerkrachten bij het geven van theaterlessen en het bespreken van voorstellingsbezoek in de klas.

Verdieping
Leerkrachten die andere manieren van ondersteuning en verdieping wensen bij het geven van theaterlessen, bieden we graag op maat gemaakte programma’s aan. Vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over het voeren van filosofische gesprekken naar aanleiding van een voorstelling of over theater maken in het speciaal onderwijs.

In de educatiefolder vind je een uitgebreid overzicht van onze educatieve projecten.

Neem voor meer informatie over onze educatieve projecten contact op met Susan Waanders via 053 – 431 54 00 of mail naar educatie@sonnevanck.nl.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.