12 okt 2023

Nieuwe theatertruck Sonnevanck en Oostpool in première

Deze nieuwe theatertruck biedt plaats aan 85 bezoekers en is voorzien van slimme innovaties zoals zonne-energie en klimaatbeheersing. De twee gezelschappen maken in deze theatertruck twee keer per jaar een productie waarmee langs middelbare scholen, MBO’s, theaters en festivals wordt gereisd. Regisseur Mart van Berckel regisseerde de eerste voorstelling die in deze truck in première is gegaan: SUPERTRAMP (12+).

De voorgaande trailer zag het licht in 2004 met de voorstelling Atalanta en werd aanvankelijk door Theater Oostpool gebruikt. Theater Sonnevanck kwam er in 2013 bij met de coproductie van Hard Candy. Vele voorstellingen én kilometers verder is het tijd voor een nieuwe en moderne versie van de trailer. De nieuwe trailer biedt plaats aan 90 bezoekers waar dit in de oude trailer nog 60 bezoekers waren. In de nieuwe trailer kan het klimaat perfect afgestemd worden op de buitentemperatuur en het aantal bezoekers in de trailer. Daarbij is de trailer uitgerust met een luchtverversingssysteem voor schone en zuurstofrijke lucht. De trailer is voorzien van zonne-energie waardoor het stroomverbruik duurzamer is geworden.

Sonnevanck en Oostpool wonnen de afgelopen jaren vele prijzen met de trailervoorstellingen. Princess (2018) en Bromance (2016) wonnen de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater. Hard Candy (2013), GTA5 (2015), Pretpark (2017) en It’s my mouth I can say what I want to (2017) wonnen allemaal de Zilveren Krekel.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.