Samenwerkingen

Jongerenvoorstellingen

Samen met Theater Oostpool uit Arnhem maken we sinds 2013 ieder jaar 2 voorstellingen, een voor jongeren vanaf 12 jaar en een voor jongeren vanaf 14 jaar. De voorstellingen spelen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer, vandaar dat we ze ook wel trailervoorstellingen noemen. De vrachtwagen met trailer rijdt naar een middelbare school en parkeert op het schoolplein. Bij een vrije voorstelling zetten we de trailer vlakbij een theater.

De coproducties van Sonnevanck en Oostpool zijn een groot succes. De voorstellingen Bromance (2016) en Princess (2018) wonnen de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater. Hard Candy (2013), GTA5 (2015), Pretpark (2017) en It’s my mouth I can say what I want to (2017) ontvingen een Zilveren Krekel.

Samen met Theater Oostpool hebben we in 2021 de klassenvoorstelling Alles Wat Theater Is gemaakt. Deze voorstelling zal de komende seizoenen spelen op middelbare scholen.

Coproducties

We hebben veel structurele samenwerkingen met artistieke partners in en buiten onze eigen regio.

Met Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel maken we bijzondere familievoorstellingen in de grote zaal: Robin Hood en De Geheime Tuin. Samen ontwikkelden we ook het meedoeconcert Broer (in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland) dat nog steeds te zien is.

Met de Nederlandse Reisopera (NRO) en ROSE Stories maken we komend jaar een opera voor de hele familie: Piratenkoningin. Eerder werkten we samen met de NRO aan producties als Wildeman, Orfeo en Zwijnenstal (winnaar Zilveren Krekel).

Met Silbersee uit Amsterdam maakten we het succesvolle Wij gaan op berenjacht, de familievoorstelling Lev (in samenwerking met Consensus Vocalis) en recent Ravi de Robot.

Daarnaast werken we binnen producties, labs en residenties samen met:

En zijn we onderdeel van:

Talentontwikkeling

Op het gebied van talentontwikkeling werken we samen met vele partners. Op de pagina Talentontwikkeling vind je alle projecten.

Subsidiegevers

Onze producties worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW, provincie Overijssel en gemeente Enschede.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.