De Generator

Ontwikkeltraject voor zakelijke helden en talenten in de culturele sector van Oost-Nederland.

Ben jij altijd degene die alle touwtjes in handen heeft, de begrotingen maakt en zorgt dat het project goed is voorbereid? Heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen in jouw zakelijk leiderschap of creatief producentschap binnen de podiumkunsten? Heb je al relevante werkervaring op dit gebied? Kan je op (bijna) alle vragen ‘ja’ beantwoorden? Dan zoeken wij jou!

De Generator is een ontwikkeltraject van een jaar voor zakelijke helden en talenten uit Oost-Nederland die de ambitie hebben om te groeien in de rol als zakelijk leider of creatief producent in de culturele sector.

De Generator is een initiatief van podiumkunstinstellingen en ondersteunende organisaties in Oost-Nederland. Instellingen die meedoen zijn: Introdans, Oostpool, Sonnevanck, De Nieuwe Oost, Phion, Musis/Stadstheater Arnhem, Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging, Zwolse Theaters en Hedon. De programmaleiding is in handen van Cultuur Academy en Schakel025.

In 2021/22 hebben we een pilotjaar gedraaid en met succes. In 2022/2023 is een nieuwe groep begonnen.

Programma 2022/2023

Als deelnemer krijg je een jaar lang de mogelijkheid om met een combinatie van praktijk, theorie en coaching een nieuw netwerk te creëren en jezelf te ontwikkelen tot de zakelijk leider of creatief producent die in jou schuilt.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen:

 1. Gedurende een jaar doe je ervaring op bij een meerjarig gesubsidieerde podiumkunstinstelling in Oost-Nederland. Minimaal 20 dagen verspreid over het jaar maak je je allerlei aspecten van een zakelijk leider/creatief producent eigen. Je wordt hierbij begeleid door een mentor van de instelling.
 2. Daarnaast kom je een dag per twee weken bij elkaar met je mede Generatoren: je krijgt dan een workshop of training over onderwerpen die aansluiten bij de ontwikkeling van de groep. Je krijgt les van inhoudelijke experts, ervaringsdeskundigen en gastsprekers. Het programma wordt bepaald op basis van de vraag van de deelnemers. Zo krijg je zelf de mogelijkheid om mede te bepalen wat je gaat leren.
 3. Je deelt je ervaringen met de andere deelnemers d.m.v. intervisie bijeenkomsten.
 4. Je krijgt individuele begeleiding met een (loopbaan)coach.
 5. Je verbreedt je netwerk in Oost-Nederland.

Na dit traject van een jaar:

 1. Heb je relevante werkervaring opgedaan in een middelgrote tot grote podiumkunstinstelling.
 2. Heb je samen met je mede deelnemers meer inzicht in allerlei onderwerpen die spelen in de culturele sector (denk aan: governance, inclusie en diversiteit, personeelsmanagement, financiering).
 3. Heb je meer inzicht in je eigen leiderschapsstijl.
 4. Ben je gecoacht door een gecertificeerde (loopbaan)coach en begeleid door een mentor van je werkplek.
 5. Heb je een nieuw netwerk dat je kunt inzetten voor je toekomstige werkzaamheden.
 6. Kun je met deze extra werkervaring en kennis een volgende stap in je carrière zetten.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.