Muziektheaterlab

Muziektheaterlab Nieuw Geluid

Samen met De Nieuwe Oost, KASKO en ArtEZ Muziektheater heeft Theater Sonnevanck in 2021 het muziektheaterlaboratorium ‘Nieuw Geluid’ opgezet. Binnen dit lab wordt ruimte gecreëerd om muziektheater als genre te onderzoeken voor een jong publiek. Een plek voor spannende muzikale concepten, die nog niet van A tot Z zijn uitgewerkt, maar vernieuwend zijn en onderzoek behoeven.

Middels een open call worden makers gevonden die met een klas muziektheaterstudenten twee weken aan de slag gaan rond een muzikaal concept voor een specifieke leeftijdsgroep. In 2021 was dat theatermaker Noufri Bachdim, die met componiste Sefareh Nafisi en poppenmaker Matt Jackson een onderzoek deed naar objecten en muziek voor 2+. In 2022 onderzocht regisseur Joeri Heegstra samen met componist Harpo ’t Hart de grenzen van doommetal voor een publiek van 14-jarigen.

In november gaat editie #3 van start met muziek- en contextmaker Jonathan Bonny. “Geen concert, geen theatervoorstelling, eerder een muzikale safe space waar iedereen bij mag horen”. Vanuit het idee dat alle gemarginaliseerde stemmen samen een meerderheid vormt boven de dominante groep, wil Jonathan deze stemmen met elkaar verbinden en versterken. Deze keer specifiek vanuit het perspectief van tieners. Jonathan zal voor Nieuw Geluid een team vormen met schrijver Rineke Roosenboom en choreograaf Manuel Paolini.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.