17 jun 2024

Vacature – Stagiair Educatie Theatertruckvoorstellingen

VACATURE –
STAGIAIR EDUCATIE THEATERTRUCKVOORSTELLINGEN
THEATER OOSTPOOL – THEATER SONNEVANCK

THEATERTRUCK
Theater Oostpool en Theater Sonnevanck maken twee keer per jaar een jongerenvoorstelling, één in het najaar voor 12+ en één in het voorjaar voor 14+. Deze voorstellingen worden gespeeld in onze theatertruck waarmee we in Gelderland en Overijssel de schoolpleinen op rijden. De intimiteit van de theatertruck zorgt voor een bijzondere theaterervaring. De voorstellingen hebben altijd maatschappelijke thema’s en we maken bij iedere voorstelling passend educatiemateriaal zodat docenten voor en na de voorstelling de leerlingen kunnen voorbereiden of met hen kunnen reflecteren op wat zij hebben gezien en meegemaakt.
De theatertruckvoorstellingen hebben veelal een maatschappelijke insteek, waarbij het educatiemateriaal een belangrijk onderdeel is van de voorstelling. Vanuit eerder onderzoek dit jaar is gebleken dat veel scholen, om verschillende redenen, weinig gebruik maken van het aangeboden materiaal waardoor leerlingen vaak niet of nauwelijks worden voorbereid op het bezoek en zij vaak niet na afloop nog nabespreken en reflecteren. Dit vinden we een gemiste kans!

WAT GA JE DOEN
Voor het schooljaar 24/25 zijn we daarom op zoek naar vier stagiairs (M/V/X) die onder begeleiding van het educatieteam van Theater Oostpool en Theater Sonnevanck ondersteunen in het maken en uitvoeren van passend educatiemateriaal rondom de theatertruckvoorstellingen.
Als onderdeel van het educatieteam van Theater Oostpool en Theater Sonnevanck houd je je bezig met:

 • Ontwerpen en uitvoeren van voorbereiding op de voorstellingen;
 • Ontwerpen en voeren van nagesprekken;
 • Ontwerpen en uitvoeren van enkele workshops rondom de voorstellingen;
 • Publieksbegeleiding bij de voorstellingen.

STAGE AANBOD
Komend schooljaar hebben we plek voor vier derde- of vierdejaars stagiairs van de opleiding Artist Educator. We bieden je een dynamische stage bij één van de grootste Nederlandse theatergezelschappen in de binnenstad van Arnhem en Enschede. Je maakt kennis met gedreven collega’s die de ambitie delen om de positie van Theater Oostpool en Theater Sonnevanck als groot landelijk opererend gezelschap nog verder uit te bouwen. Het is een plek op de afdeling die ervoor strijdt om theater toegankelijk te maken voor iedereen.

ARBEIDSVOORWAARDEN

 • Startdatum en einddatum in overleg (najaar truckvoorstelling: eind augustus t/m midden december). Voorjaar truckvoorstelling: januari t/m eind mei.
 • Je zal gemiddeld 2,5 dag per week bezig zijn met deze stage. Dit kan per week verschillen. Uiteraard maken we samen een plan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Stagevergoeding € 375,00 per maand o.b.v. 40 uur per week.

DIT BEN JIJ:

 • Een creatieveling (M/V/X) die het leuk vindt om zowel losstaande programma’s als programma’s rondom een bestaande voorstelling/thema te maken.
 • Je hart gloeit van het woord jongeren en werkt graag met de doelgroep middelbare scholieren. Je stroomt over van ideeën en voelt de noodzaak om jongeren enthousiast te maken voor theater.
 • Je bent een aanwezige stem in brainstormsessies en komt met creatieve en vernieuwende ideeën.
 • Het daagt je uit om binnen de gestelde kaders vanaf begin tot eind een project te ontwikkelen en uit te voeren.
 • Je werkt graag in teamverband en staat open voor andermans ideeën.


PAST DIT HELEMAAL BIJ JOU?

Waar wacht je nog op? Solliciteer vóór 5 juli op deze te gekke vacature! Stuur een korte motivatie en je CV naar educatie@theateroostpool.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.