Voorstelling in de klas

Alles Wat Theater Is12+

02-10-2023 t/m 19-04-2024

Twee acteurs in de klas razen door alle facetten van het theater. Ze hebben een eigen korte versie van het epische Romeo & Julia van Shakespeare voorbereid. Maar voor ze daar aan toekomen ontstaat er een discussie. Want wie speelt Romeo en wie speelt Julia?

Op basis van een meertalig welkomstwoord glijden de spelers in een gesprek over theater, diversiteit, inclusiviteit en over wie we eigenlijk zijn. De acteurs zetten de leerlingen op het verkeerde been en betrekken hen bij hun dromen en onzekerheden. Is het een lezing, een betoog, een voorstelling of een identiteitscrisis?

Alles Wat Theater Is gaat over het maken van theater en over het spelen van een rol. Wie ben je in het echt en hoe bepaalt dat welke rollen je speelt als acteur? Kunnen we altijd alles zijn wat we willen of zitten er grenzen aan de verbeelding van een publiek? Alles Wat Theater Is brengt activisme het klaslokaal in. Wie ben je, wie ben je écht en hoe denk je over de ander?

Een voorstelling met acteurs voor de klas, aula of daar waar het mag en kan op school. Alles Wat Theater Is is een coproductie van Theater Oostpool en Theater Sonnevanck.

Credits

tekst Bart van den Donker | regie Char Li Chung | dramaturgie Daniël van Klaveren | coproducent Theater Oostpool

Voorstelling boeken

Aantal voorstellingen per dag: 2

Locatie: in het klaslokaal, de aula of daar waar het mag en kan op school

Deze voorstelling is te boeken van 2 oktober t/m 24 november 2023 & van 15 januari t/m 19 april 2024.

Neem voor meer informatie of het boeken van Alles Wat Theater Is contact op met:

Rieke Oudejans
e) bemiddeling@sonnevanck.nl
t) 053 431 54 00

Praktische informatie

Max publiek: 1 klas

Duur: 45 minuten

Speelperiode: Alles Wat Theater Is speelt in twee blokken in het seizoen 23/24:

  • Blok 1: 2 oktober – 24 november 2023
  • Blok 2: 15 januari – 19 april 2024

Leeftijd: 12+

Groep: VO

Soort voorstelling: voorstelling in de klas

De voorstelling speelt in heel Nederland, met de nadruk op Overijssel en Gelderland. Er kan maximaal twee keer per dag gespeeld worden.

Educatie

Komt de voorstelling Alles wat theater is van Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool binnenkort naar jouw school? Op de docentenpagina vind je de educatie die je in de klas kunt geven.

> Docentenpagina

Wil je meer weten over de voorstelling, over de makers en de acteurs? Wil je weten hoe de acteurs het vinden om te spelen in de voorstelling? Ben je benieuwd waarom de makers de voorstelling hebben gemaakt? Maak je een CKV-verslag en ben je opzoek naar informatie?

> Je vindt alle achtergrondinformatie over de voorstelling via deze link

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.