Trailervoorstelling

Bromance15+

04-03-2016 t/m 08-09-2016

Winnaar van de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2016!

Bromance is een tragikomedie over een ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert. Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en liefde zich vermengen?

Nog steeds is homoseksualiteit geen vanzelfsprekendheid. Geweld tegen homo’s is toegenomen, sporters en politici komen slechts zelden uit de kast en in Rusland leidt het tot politieke spanningen. Een eerste liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is daardoor extra complex. Niet alleen de intimiteit tussen de prille geliefden, maar ook sociale verwachtingen staan op het spel. Twijfels over je geaardheid voeden de angst om buitengesloten te worden. Bromance toont het broze proces van de ontluikende liefde en herinnert ons eraan, dat wij de angst om ‘anders’ te zijn allemaal kennen. De voorstelling laat zien hoe moeilijk het voor jongeren is zich kwetsbaar op te stellen in een samenleving met onbuigzame codes.

Credits

regie Timothy de Gilde | tekst Joachim Robbrecht | compositie muziek Bart Rijnink | spel Daniel Cornelissen, Willem Voogd en Marius Mensink | vormgeving Janne Sterke | dramaturgie Flora Verbrugge

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.