In de theaters

De Baron van Münchhausen7+

08-02-2022 t/m 29-03-2022

De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

Theater Sonnevanck en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING brengen samen het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Een Duitse edelman die sowieso altijd de waarheid vertelt. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende matrozen, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

“In hun swingende jeugdtheatervoorstelling rappen de spelers het verhaal van de Lügenbaron met vlijmscherpe teksten aan elkaar.”

***** NRC

“Regisseur Jip Vuik maak er vrolijk hiphoptheater van.”

*** Volkskrant

Credits

tekst, muziek en spel DIEHELEDING - Steven Ivo, Merel Pauw, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes en Jip Vuik (regie) | decor & kostuums Sanne Oostervink | dramaturgie Daniël van Klaveren | lichtontwerp Tim van 't Hof | techniek Erik Maes en Edwin Mol | decorbouw Jeroen van Terheijden

Winnaar Zilveren Krekel 2023

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft bekendgemaakt dat De Baron van Münchhausen bekroond is met de Zilveren Krekel in de categorie ‘Meest Indrukwekkende Productie’! Dat betekent dat we samen met DIEHELEDING genomineerd zijn voor de Gouden Krekel, de belangrijkste landelijke prijs voor een jeugdtheatervoorstelling. De Gouden Krekel wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 11 september.

De VSCD-Jeugdtheaterjury over De Baron van Münchhausen: ‘Een fascinerende battle tussen waarheid en leugen, tussen wat echt is en fake, aanstekelijk actueel theater over de kracht van fantasie, in stuwende rapteksten.’

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.