Coming of Age

De Gedaanteverwisseling

28-02-2014 t/m 02-03-2014

Een muziektheatervoorstelling vol jong talent!

“Toen Gregor Samsa op een morgen uit onrustige dromen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in zijn bed in een reusachtig ongedierte was veranderd.”
Franz Kafka

Vanaf het moment dat hij ’s ochtends wakker wordt, verandert het leven van Gregor Samsa, zoals een rups in een vlinder verandert. Of is het andersom? En het is nog erger: Gregor heeft zich verslapen en komt veel te laat op school. Als hij er überhaupt kan komen met zijn nieuwe lijf. De gedaanteverwisseling van Gregor zet zich door. Hij loopt niet meer, hij kruipt, en hij spreekt niet meer, maar kwijlt. Wekenlang komt hij zijn kamer niet meer uit. Zijn zus brengt hem af en toe eten maar steeds vaker begint ze hem te vergeten. Zijn kamer verslonst en verstoft en wordt een rommelhok voor het gezin. Totdat Gregor uiteindelijk niet meer bestaat voor zijn familie; het zou beter zijn als hij er niet meer zou zijn…

In deze versie van De Gedaanteverwisseling wordt iedereen anders. De kikker wordt een prins, Ariel wordt een mens, Assepoester wordt lid van het koninklijk huis en Jochem wordt een meisje.

Credits

regie Timothy de Gilde | tekst Casper Vandeputte | vormgeving Morgana Machado Marques | muziek Bart Rijnink | regie assistentie Lisanne Kooij | spel en zang 15 jongeren van 11 t/m 15 jaar

Achtergrondinformatie

Timothy de Gilde, vormgeefster Morgana Machado Marques, muzikant Bart Rijnink en Theater Sonnevanck een voorstelling maken. In de natuur is een gedaanteverwisseling volstrekt normaal. In het mensenrijk kijken we er heel anders tegen aan. Het moment dat je naar de middelbare school gaat, het moment dat je als kind volwassen wordt, het moment dat je ontdekt dat je lichaam verandert of dat je misschien wel anders bent dan de rest, ervaren we als hoogst gênant of vervelend.

Op zaterdag 1 maart 2014 ging De Gedaanteverwisseling in première bij Theater Sonnevanck. De voorstelling was exclusief bij Theater Sonnevanck te zien.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.