Coming of Age

De Winkelkoning

11-03-2016 t/m 08-05-2016

De Winkelkoning is een muzikale, magisch realistische voorstelling verteld in de stijl van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez.

Naast een kerk in Twente bevindt zich De Winkelkoning. Een doodgewone supermarkt, opgericht door Wil Koning. Te midden van Wils aanbiedingencircus slijten de medewerkers hun dagen. De manager doet zijn mopperronde, de kassières kletsen over hun katten en de bewaker terroriseert de slager. De medewerkers zakken steeds verder weg in de sleur der vergetelheid, totdat niemand de sluitingstijden meer weet.

Dan wordt er in het magazijn een kist met mango’s gevonden. In de kist zit een meisje met amandelogen. Haar hele wezen ademt tropico. De medewerkers verliezen zich volledig in het bekoren van hun exotische engel, maar het meisje kwijnt weg op de groenteafdeling. Als ze uitbarst in een moesson van heimwee en De Winkelkoning onder dreigt te lopen, nemen de medewerkers het heft in eigen hand.

Credits

regie Karlijn Kistemaker | muziek Wilko Sterke | vormgeving Calle de Hoog | regieassistent Nadieh Graumans-Tigchelaar | spel, zang en muziek Carmen Baan, Stijn Bolhuis, Ruth Bulsink, Mette Hoekstra, Kirsty de Jong, Samuel Krijgsman, Inge Meiberg, Roxan Smit, Suzan Smit, Wietse Stuiver, Augin Sumer, Juriën Veger en Lytske Wijma

Coming of Age

Een muziektheatervoorstelling vol jong talent!

Een van de huidige talentontwikkelings-projecten is de jaarlijks terugkerende Coming of Age-productie. In een Coming of Age-productie krijgen talentvolle jongeren de kans om een professionele theatervoorstelling te maken onder begeleiding van ervaren theatermakers.

Ook in 2016 gaat Theater Sonnevanck een theatervoorstelling maken met jongeren in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. De voorstelling wordt, net als in 2015, geregisseerd door Karlijn Kistemaker.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.