Speellokaalvoorstelling

De Ziener7+

20-03-2016 t/m 09-05-2016

De Ziener is een voorstelling over zien en ècht zien. Over vooroor­deel en inzicht. En over een onverwachte vriendschap, die ontstaat door muziek.

Een jongen rent het speellokaal binnen met een koffer in zijn hand. ‘Sssst!’, gebaart hij dringend tegen de kinderen en verstopt zich. Me­teen daarna horen we lawaai op de gang. Daar loopt iemand die overal tegen opbotst en hij komt deze kant op…! Als hij binnenkomt, schrik je. Een oude man met een grote zonnebril voor zijn ogen: hij is blind. En hij praat vreemd. Voor je het weet, schiet je in de lach. Hij lijkt wel gek! Maar hij gaat recht op de verstopplek van de jongen af. Hoe kan dat? Ziet hij zonder ogen? ‘Geef me mijn viool terug, dief’.

In De Ziener leren de blinde Tiresias en het straatschoffie Barry elkaar kennen. Tiresias leert Barry muziek te maken. Barry ontdekt langzaam de rijke wereld van de oude man en ziet wie hij werkelijk is.

Credits

regie Xander Straat | tekst Sophie Kassies | compositie muziek Morris Kliphuis | spel en zang Rick Sessink | spel en altviool Gijs Kramers | vormgeving en kostuums Margot Koudstaal

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.