Coming of Age

Een Midzomernachtsdroom10+

11-05-2018 t/m 13-05-2018

In Een Midzomernachtsdroom gaan zeventien jongeren de confrontatie aan met de roetsjbaan die verliefdheid heet. En, niet in de laatste plaats, met hun ouders…

In William Shakespeares romantische komedie Een Midzomernachtsdroom lopen verschillende werelden door elkaar. Vier geliefden, een groep feeën en de leden van de plaatselijke amateurvereniging komen elkaar tegen in het bos. Ze worden verliefd, nemen elkaar in de maling en wijzen elkaar af. Samen vertellen ze een verhaal over dromen, fantasie en verbeelding. Een eigenwijze afspiegeling van de werkelijkheid met de allure van een romantisch sprookje. Waarbij waanzin en liefde het brein verhitten. En hormonen je om de oren vliegen.

Credits

tekst William Shakespeare | bewerking Madelon Kooijman | regie Charli Chung | muziek Jelle Hoekstra | decor Studio Koen Steger | kostuums Charli Chung | regieassistent Nadieh Graumans-Tigchelaar | stagiair lichtontwerp Tim Kanter | stagiair muziek Sophie van den Berg | spelers Aina Palmero Bellers, Sterre Bolhuis, Maurits Brus, Valentijn Dankers, Nora Demir, Milla Denishin, Amy Elenbaas, Luite Hasperhoven, Jerom Kamp, Sebastiaan Kuks, Femke Postma, Sebastian Schut, Steyn Siebum, Muhammed Soysal, Vleerte van der Vos en Florence Waninge

Het team

Samen met 17 jongeren uit Enschede en omgeving hebben we een bewerking van de Shakespeare-klassieker Een Midzomernachtsdroom gemaakt. In deze Coming of Age voorstelling krijgen jongeren tussen de 12 en 15 jaar de unieke kans om samen met ervaren theatermakers een professionele theatervoorstelling te maken.

De voorstelling is geregisseerd door Charli Chung. Hij regisseerde eerder voorstellingen bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. In het najaar maakt hij voor Sonnevanck/Oostpool de voorstelling KIDS. Schrijver Madelon Kooijman bewerkte de tekst van Een Midzomernachtsdroom tot een voorstelling waarin de jongeren de confrontatie aangaan met de roetsjbaan die verliefdheid heet. Het decor is ontworpen door Studio Koen Steger, de muziek gemaakt door muzikant/componist Jelle Hoekstra en Nadieh Graumans-Tigchelaar is regieassistent.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.