in de concertzaal

De Geheime Tuin (reprise)6+

24-01-2025 t/m 16-02-2025

De Geheime Tuin komt terug! Betoverende voorstelling voor de hele familie.

Wegens succes komt de sprookjesachtige familievoorstelling De Geheime Tuin terug! In dit muzikale spektakel van Phion en Theater Sonnevanck kom je ogen en oren tekort. Al meer dan honderd jaar spreekt het verhaal van De Geheime Tuin tot de verbeelding; binnenkort is dit spannende avontuur voor jong en oud te beleven in een theater bij jou in de buurt!

Vandaag verandert alles. Vanaf nu woont Sara in het gigantische, oude landhuis van haar oom. Een huis met wel 100 enorme kamers en eindeloze gangen. En niemand om mee te spelen. Niets mag ze aanraken, niets verplaatsen. Alsof de tijd er stil is blijven staan.

Maar echt stil is het niet. In alle gangen klinkt muziek. De standbeelden in de tuin blazen melodieën van vroeger, uit de gordijnen klinken violen en op zolder hoor je feestelijke dansritmes. Wat is er toch met dit huis? Wat probeert het Sara te vertellen? Eén ding is zeker: dit is een huis vol geheimen. En Sara zal ontdekken wat voor geheimen dat zijn! Haar oom en zijn bediendes doen hun uiterste best om Sara in haar kamer te houden: tevergeefs! Brutaal gaat ze op onderzoek uit en maakt nieuwe vrienden. Ze ontmoet Woody, een jongen die de taal van vogels en planten verstaat. Samen ontdekken ze de geheimen van het huis en vinden ze de verborgen, geheime tuin. De oude tuin die ze opnieuw tot bloei brengen, prachtiger dan ooit. Daar maken ze hun eigen, nieuwe wereld.

Met De Geheime Tuin maken Phion, orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een betoverende remake van dit beroemde, meermaals verfilmde boek. Een spannend avontuur over vriendschap, liefde voor de natuur en het kiezen van je eigen pad. Zes acteurs en een compleet orkest bestaande uit 45 musici zorgen voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Een orkest zoals je nooit eerder zag: los van de lessenaar en zonder dirigent verbeelden ze de dansende bediendes, de levende schilderijen in het trappenhuis en de swingende takken van de bomen in de tuin. Samen met de duizelingwekkende kostuums van Dieuweke van Reij is De Geheime Tuin een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

Makers

Phion Orkest van Gelderland & Overijssel

Theater Sonnevanck Avontuurlijk muziektheater voor het hele gezin

Credits

Bewerking & regie Daniël van Klaveren | Concept & muzieksamenstelling Joris Nassenstein | Vormgeving Dieuweke van Reij | Spel & zang Nur Dabagh, Marcel van Dieren, Storm Parser, Mijntje Pronk, Semele Uyttenbroeck, e.a. | lichtontwerp Tim van ’t Hof

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.