Trailervoorstelling

GTA515+

25-03-2015 t/m 08-09-2015

GTA5 is een keiharde action adventure game en staat in de top drie van meest populaire games ooit. Elke Playstation of Xbox fan heeft het spel maandenlang in zijn console.


In mijn onderbroek ontwaak ik ergens buiten de dampende stad. Ik weet niet hoeveel mensen ik gekilld heb, hoeveel auto’s in de prak geracet. Het vliegtuigwrak ligt uit te branden op het strand. Ik zwem de zee in, op zoek naar verkoeling. Mijn duim en wijsvinger zijn verkrampt. Als ik weg kijk van het scherm kijk ik de woonkamer in. Ik denk aan Los Santos!

Iedereen is getting wasted. Ze folteren zich te pletter! Schieten in het rond en sterven duizend levens. Pappie en mammie maken zich zorgen. Speelt mijn kind het spel of speelt het spel mijn kind?

Joachim Robbrecht schrijft op basis van de next gen game een nieuw stuk waarin de grenzen tussen het echte en het fictieve leven vervagen. Over het leven als game. Over willen verdwijnen in iemand anders en een rol spelen in een wereld die niet alleen meer in het hier en nu bestaat maar zich ook afspeelt in de virtuele ruimte. Over de wil extreme sensaties te ervaren die in de saaiheid van het leven maar moeilijk te vinden zijn. Over het door elkaar lopen van de realiteiten en over de invloed van GTA op de opgroeiende mens.

Credits

tekst Joachim Robbrecht | regie Timothy de Gilde | spel Lotte Driessen, Matthijs IJgosse en Benjamin Moen | dramaturgie Flora Verbrugge | vormgeving Janne Sterke | muziek Bart Rijnink | regieassistent Annemarie Schäfer | lichtontwerp Wiel Coopmans | coproductie met Theater Oostpool

Winnaar Zilveren Krekel 2015

GTA5 is bekroond met de Zilveren Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie van 2015.

Uit het juryrapport: ‘GTA5 is een even filosofische en confronterende als brutale en gruizige voorstelling over games & fantasie in het algemeen en geweld en Grand Theft Auto 5 (GTA5) in het bijzonder… In weerwil van de ‘fantasiepolitie’ maakt regisseur Timothy de Gilde een belangwekkende voorstelling, over wat jongeren echt bezighoudt.’

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.