Trailervoorstelling

It’s my mouth I can say what I want to14+

20-02-2017 t/m 13-09-2017

Genomineerd voor de Gouden Krekel 2017 voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie.

Een incident op een middelbare school. Commotie. Een jongen raakt vermist. Een docent wordt geschorst. Het vermoeden gonst: ‘er lag mogelijk een racistisch motief aan ten grondslag’. Getuigen worden gehoord. Speculaties buitelen over elkaar heen. De pers loopt ermee weg. Niemand weet iets. Iedereen bemoeit zich ermee.

Een mening is geen feit en racisme is niet ok. Makkelijk zat. Maar wat als jouw feiten een mening blijken te zijn? En wat is het verschil tussen het maken van onderscheid en discriminatie? Is iedereen stiekem een beetje racistisch? It’s my mouth I can say what I want to is een pleidooi voor het gebruiken van je eigen verstand, of op z’n minst je eigen paar ogen. Voor het blijven stellen van vragen, ook als de waarheid verleidelijk onwrikbaar lijkt.

It’s my mouth I can say what I want to is een humoristische en satirisch-poëtische aanklacht tegen de meningenmaatschappij.

“Ondanks de serieuze ondertoon voortdurend ontzettend grappig. Een prestatie van formaat.”

**** Theaterkrant

“It's my mouth brengt scherpe satire op gevaar van nepnieuws.”

**** Volkskrant

“It's my mouth I can say what I want to zit bovenop de actualiteit.”

**** Parool

Credits

regie Daria Bukvić | tekst Daan Windhorst | spel Yamill Jones, Lisa Schamlé en Whitney Sawyer | vormgeving Dymph Boss | geluidsontwerp Joost Maaskant | lichtontwerp Wiel Coopmans | dramaturgie Flora Verbrugge

Winnaar Zilveren Krekel 2017

It’s my mouth I can say what I want to heeft een Zilveren Krekel gewonnen in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2017’. De VSCD-Jeugdtheaterjury maakte op 22 mei 2017 de tweede ronde Zilveren Krekels bekend.

De jury over It’s my mouth I can say what I want to:

‘Deze scherpe satire over het gevaar van de verspreiding van nepnieuws en ‘alternatieve feiten’ koppelt een belangrijk, actueel onderwerp op wonderlijk lichte manier aan de leefwereld van jongeren. Hilarisch én confronterend, maar nooit belerend.’

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.