Voorstelling in de klas

Koekoeksnest10+

21-09-2023 t/m 12-11-2023

Een abnormaal vrolijke voorstelling over opgroeien in een ongewoon gezin. Want wat is eigenlijk het verschil tussen normaal en niet normaal?

Twee zusjes rennen het klaslokaal in. Nim en Saffa heten ze. Ze hebben een probleem, want: hun moeder zit op het dak van de school. Ze wil niet meer naar beneden komen en zingt aan één stuk door liedjes van The Beatles. Ze zit daar wel lekker.

Nim is het zat: mama doet vaker rare dingen maar dit gaat echt te ver. “Laat de politie mama maar in een gekkenhuis stoppen! Dan kunnen wij lekker naar een pleeggezin met normale mensen.” Saffa is het niet met haar eens: mama is dan misschien een beetje gek, maar wel heel lief. Is het nou echt zo erg om een moeder op het dak te hebben? Je kan toch beter bij je eigen gekke moeder wonen dan bij een pleeggezin?

Terwijl wijkagenten en bezorgde buurvrouwen druk door de gangen lopen, gaan Nim en Saffa met de klas in gesprek. Wat betekent het om ‘gek’ te zijn? Zijn zij zelf wel zo normaal? Of heeft mama gelijk en is het dak de beste plek om te zijn? Moeten ze eigenlijk niet gewoon naast haar gaan zitten?

Een abnormaal vrolijke voorstelling over opgroeien in een ongewoon gezin. Want wat is eigenlijk het verschil tussen normaal en niet normaal?

Koekoeksnest is een productie van Theater a/d Rijn (aangesloten bij De Nieuwe Oost), Theater Oostpool en Theater Sonnevanck.

Koekoeksnest is t/m 7 november 2023 te zien op basisscholen in Gelderland.

“Dat een educatieve jeugdvoorstelling in nog geen uur tijd niet alleen laat zien wat een bipolaire stoornis is (zeer accuraat en onderbouwd, hier is duidelijk onderzoek gedaan), maar ook ruimte biedt voor complexere emoties verdient een diepe buiging.”

Theaterkrant

Credits

concept en tekst Nina van Tongeren | regie Talla Dirkzwager | spel Rosa Kreulen en Susannah El Mecky | geluidsontwerp Felix Ruiter | kostuumontwerp Sara Lynn Schoon | begeleiding tekst Daniel van Klaveren | begeleiding regie Peter Hendrikx en Char Li Chung | dramaturgie Michiel Bijmans | campagnebeeld Valerie Spanjers

Voorstelling boeken?

  • Aantal voorstellingen per dag: 2
  • Locatie: in de klas

Wil je de voorstelling reserveren voor op jouw school, neem dan contact op met:

Rieke Oudejans
e) bemiddeling@sonnevanck.nl
e) 053 – 431 54 00

Let op: deze voorstelling is alleen beschikbaar voor de provincie Gelderland.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.