Theaterfilm

Orfeo theaterfilm8+

10-05-2021 t/m 30-06-2021

Een interactieve theaterfilm in de klas!

Het is op dit moment niet mogelijk om naar het theater te gaan of een voorstelling in een speellokaal op een basisschool te spelen. Daarom hebben Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera de rockopera Orfeo verfilmd. Deze interactieve theaterfilm, met uitgebreid educatiepakket, zorgt voor een echte theaterbeleving in jullie eigen klaslokaal!

Credits

tekst en regie Daniël van Klaveren | oorspronkelijke muziek Claudio Monteverdi | muzikale bewerking Christoph Mac-Carty | spel en zang Bart Sietsema en Merlijn Runia | livemuziek Christoph Mac-Carty | decor- en kostuumontwerp Morgana Machado Marques | regieassistent Elize Kuiper | coproductie met Nederlandse Reisopera

Waar gaat Orfeo over?

Eerst zien, dan geloven

Iedereen houdt van hem: Orfeo! De fans staan voor hem in de rij. Als Orfeo zingt is het alsof de zon gaat schijnen en verdriet niet meer bestaat. Geen wonder dat hij zich onoverwinnelijk voelt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend duo zijn ze. Het leven lacht hen toe, niets kan ze stoppen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo weigert het te geloven. In zijn leven sterft er niemand! En zeker Eurydice niet. Tot aan de onderwereld reist hij om haar terug te vinden. Als het moet zal hij de Dood betoveren met zijn zang. Maar is dat genoeg om haar weer mee te nemen?

Een acteur, een zangeres en een muzikant brengen samen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.