Poging 1 – Wat als?13+

28-03-2024 t/m 31-03-2024

In deze afstudeervoorstelling onderzoekt theatermaker Francesco Bekkema hoe ritme, tempo en muzikaliteit vorm krijgen in tekst en hoe muziektheater zich onderscheid van en raakt aan musical.

Duur: 80 minuten

Trage liefde in een snelle wereldstad

Wat als je een zomer in New York mag doorbrengen? Wat als je daar je eerste liefde ontmoet? Wat als je weet dat tijd beperkt is?

FINN Mag ik eerlijk zijn?
SEM Je zou altijd eerlijk tegen me moeten zijn.
FINN Volgens mij moeten we het loslaten.

Op een maandag in juli ontmoet Sem een jongen op het postkantoor. Het lijkt liefde op het eerste gezicht, maar na een bizarre flashmob is de jongen opeens verdwenen. Wat volgt is een zoektocht door New York. Een zoektocht naar wat liefde is.

Poging 1 – Wat als? is een queer, muzikale romantische komedie.

“Trage liefde in een snelle wereldstad. Wat als je een zomer in New York mag doorbrengen? Wat als je daar je eerste liefde ontmoet? Wat als je weet dat tijd beperkt is?”

Francesco Bekkema

Makers

Francesco Bekkema Concept, tekst en regie. Foto©Willem van Walderveen

Credits

Concept, tekst en regie Francesco Bekkema | Visuals Stijn Bolhuis | Techniek Jeroen van Terheijden en Christiaan Toonk | Dramaturgie Sara Vanderieck en Michiel Bijmans | Spel Kim Middelkamp, Bosse Kroeze, Puk Leussink, Johanna van den Berg, Femke Posthouwer, Jacky Eggenkamp | Mentor Karolien Verlinden | Met dank aan Theater Sonnevanck, Greet Vissers, 3D&R en Toneelacademie Maastricht, en alle helpende handen

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.