Trailervoorstelling

Pretpark12+

23-09-2016 t/m 13-09-2016

Genomineerd voor de Gouden Krekel 2017 voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie.

Vader en dochter hebben een weekendje verplichte quality-time in een bungalowpark in Oost-Nederland. Het is tijd om de familieband te versterken en de problemen op school te bespreken. Dan wordt er aangeklopt. Een innemend jong stel staat voor de deur. Onvoorspelbaar en zonder reden verstoren ze het familieweekendje en laten een slagveld achter.

De #omdathetkan is de nieuwe religie geworden. Net als in de nieuwe generatie games is de wereld een sandbox waarin je vrij kunt rondlopen en naar hartelust missions, quests en zelfgekozen targets kunt halen. Wat gebeurt er als een jonge generatie opgroeit met de opvatting dat het leven een spel is? Licht geïnspireerd op de film Funny Games van Michael Haneke, maken Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck een theatervoorstelling over de ogenschijnlijk onbeperkte vrijheid die de wereld biedt en de vraag waar je je morele kompas vandaan haalt in een maatschappij waarin ieder zijn eigen moraal bepaalt.

“Pretpark is een gestileerde nachtmerrie over schuld en medeplichtigheid.”

**** Theaterkrant

“Een must see, deze ijzig meedogenloze voorstelling.”

**** Volkskrant

Credits

regie Timothy de Gilde | tekst Jibbe Willems | spel Daniel Cornelissen, Judith Noyons, Serin Utlu en Yorick Zwart | muziekontwerp Bart Rijnink | vormgeving Julian Maiwald | dramaturgie Flora Verbrugge | coproductie met Theater Oostpool

Winnaar Zilveren Krekel 2017

Pretpark heeft de Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2017’ gewonnen. Daarmee is de voorstelling genomineerd voor de Gouden Krekel 2017. Na Hard Candy (2013), GTA5 (2015) en Bromance (2016) is dit de vierde Zilveren Krekel binnen vijf jaar die Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool gezamenlijk in ontvangst mogen nemen.

De VSCD-Jeugdtheaterjury over Pretpark: ‘Een ijzingwekkende, razend knap gemaakte en moreel uitdagende theaterthriller voor tieners, waarvan de thematiek nog lang na-ijlt.’

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.