Truckvoorstelling

Supertramp12+

29-09-2023 t/m 15-12-2023

Chris verdwijnt op de avond na zijn diploma-uitreiking. Niemand ziet het aankomen. Zijn twee broers zoeken antwoorden en sporen. Waar is hun ondoorgrondelijke kleine broertje heen? Waar loopt hij van weg – en waarom? Hun zoektocht gaat dwars door de wildernis, langs verlaten tankstations en via de matrassenfabriek van hun vader.

Dit is het verhaal van onze broer
Hij is uit het raam geklommen
Midden in de nacht
Hij had ook de trap kunnen nemen, maar hij nam de regenpijp
Net als in de film
Ja, Chris is ’n dromer

Chris verdwijnt op de avond na zijn diploma-uitreiking. Niemand ziet het aankomen. Zijn twee broers zoeken antwoorden en sporen. Waar is hun ondoorgrondelijke kleine broertje heen? Waar loopt hij van weg – en waarom? Hun zoektocht gaat dwars door de wildernis, langs verlaten tankstations en via de matrassenfabriek van hun vader.

Steeds dieper duiken de broers in Chris’ hoofd, en hun ouderlijk huis, waar hun moeder al jarenlang ligt te slapen…

Supertramp is een muzikale roadmovie, een doordenderend duet tussen een acteur en een drummer. Samen brengen zij een oprechte in-your-face vertelling over vrijheid, verantwoordelijkheid en verwachtingen.

Een trailervoorstelling van Theater Sonnevanck en Theater Oostpool. Naast een aantal vrije voorstellingen toert de voorstelling van oktober t/m december 2023 langs scholen.

“Vooral het bezoek aan Chris’ school is een tour-de-force: op het opzwepende ritme van Sun wisselt de acteur iedere paar seconden van personage en ontstaat een scherp beeld van hoe een gemeenschap op een verdwijning reageert, van onverschillig tot dramatisch. Regisseur Mart van Berckel, componist Tijn Wybenga en de spelers zijn er uitstekend in geslaagd om de hele tekst in een muzikaal ritme te plaatsen, die toch genoeg ruimte laat voor gedetailleerd spel.”

Makers

Theater Oostpool coproducent

Mart van Berckel regie

Credits

regie Mart van Berckel | tekst Lisanne van Aert | compositie Tijn Wybenga | spel Rabbi Jallo | muziek Yonga Sun | vormgeving Vera Selhorst | dramaturgie Michiel Bijmans | casting Emilie Pos | coproductie Theater Oostpool | campagnebeeld Benning & Gladkova

Rondreizende theatertruck!

Deze voorstelling speelt in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. De vrachtwagen rijdt langs middelbare scholen en theaters. De intimiteit van de theatertruck zorgt voor een bijzondere theaterervaring.

Groot succes
Theater Sonnevanck en Theater Oostpool maken ieder jaar twee voorstellingen voor de theatertruck. De voorstellingen zijn een groot succes! Princess (2018) en Bromance (2016) wonnen de Gouden Krekel voor Meest Indrukwekkende Jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs in het jeugdtheater. It’s my mouth I can say what I want to (2017), Pretpark (2017), GTA5 (2015) en Hard Candy (2013) werden bekroond met de Zilveren Krekel.

Educatie

Kijk op de educatiepagina van Theater Oostpool voor het verdiepingsmateriaal dat je voor en na het voorstellingsbezoek in de klas kunt gebruiken. Dit verdiepingsmateriaal bestaat uit verschillende vragen, opdrachten en achtergrondinformatie. Als docent kan je zelf kiezen of je bepaalde onderdelen, zoals het voorgesprek of het nagesprek, klassikaal behandeld.

Verdiepingspagina Supertramp (12+)

Voorstelling boeken?

De theatertruck rijdt naar middelbare scholen en parkeert op het schoolplein. Er passen maximaal 90 bezoekers in de vrachtwagen en de voorstelling duurt ongeveer een lesuur.

Wil je deze voorstelling reserveren voor op jouw school, neem dan contact op met:

Rieke Oudejans

e) bemiddeling@sonnevanck.nl

t) 053- 4315400

Speeldata 29 september t/m 15 december 2023

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.