Trailervoorstelling

Vanden Winter ende vanden Somer12+

18-09-2015 t/m 12-12-2015

In Vanden Winter ende vanden Somer gaat het over de grootse emoties en de fantasieën die zich van ons meester maken wanneer de kalverliefde ons overmeestert: vlinders, stormachtig verlangen, de pijn van jaloezie, de ijzige angst te verliezen, regenbogen van blijdschap en vlagen van verdriet. Alleen het geweld van natuurfenomenen kan de heftigheid van de liefde vatten.

Vanden Winter ende vanden Somer is één van de vier oudste toneelstukken ooit in het Nederlands geschreven, meer dan 600 jaar geleden. Het zijn geen personages van vlees en bloed die in dit stuk op het toneel verschijnen, maar twee seizoenen, ‘De Winter’ en ‘De Zomer’.

In de nieuwe bewerking van Joachim Robbrecht onder regie van Sarah Moeremans bekvechten de twee erover of het nu mooier is verliefd te worden terwijl men ‘s winters op schaatsen over de beken zwiert of eerder ’s zomers, plonzend in het zilte zeewater aan het strand van Scheveningen. Wanneer de gemoederen hoog oplopen, komt De Liefde zelf opdagen en verzoent de ‘Heetgeblakerde’ en de ‘IJzige’ tot een nieuwe lente.

Credits

tekst Joachim Robbrecht | regie Sarah Moeremans | spel Judith van den Berg, Eva van Gessel en Willemijn Haasken | muziek Steve Martin Snider | vormgeving Julian Maiwald | kostuums Daphne de Winkel | dramaturgie Timothy de Gilde

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.