Luistervoorstelling

Wakkerland8+

30-09-2024 t/m 11-10-2024

Wakkerland is een modern sprookje over een dromerig en moedig kind dat strijdt voor de natuur. In het decor vol visuele verrassingen luistert het publiek via een koptelefoon naar een spannend, theatraal hoorspel waarin Wakkerland tot leven komt.

Een spannende luistervoorstelling waar je middenin zit

“De zon komt op. Wakkerland wordt wakker. Het Waterrad krijgt een duw om harder te ratelen. De juffen staan heel vroeg op om sommen op het bord te schrijven. De marktvrouwen zijn nóg eerder op, om de kramen op te bouwen. De vissers nóg eerder op, om de netten te gooien, de bakkers nóg eerder, om het deeg te kneden, het ruikt al naar zachte bolletjes.  Maar het vroegst opgestaan is de zee, ze krult en rekt zich eens lekker uit.”

Op het eiland Wakkerland is iedereen altijd druk. Het liefst zijn de Wakkerlanders 24 uur per dag in de weer. Berber is anders dan de rest, want die valt om de haverklap in slaap. Op een stormachtige dag vonden twee vissers het kind dommelend in een bootje op zee. Ze gaven het aan de Vuurtorenwachter en sindsdien woont Berber bij hem.

Berber houdt zielsveel van de zee. De Burgemeester niet. Dwars door de zee bouwt hij een Weg, zodat het water wijkt en die lastige golven worden getemd. Nu kunnen er dag en nacht auto’s naar het Vasteland rijden. Berber ziet dat de dieren vluchten en de zee jammert. Maar de Wakkerlanders luisteren niet, die zijn alleen maar blij met de Weg. Er moet iemand in actie komen, want de Weg, die is slecht nieuws!

Credits

tekst  Marthe van Bronkhorst | regie  Daniël van Klaveren | sounddesign, compositie en opname Mauro Casarini en Bauke Moerman | stemmen Simon Boer, Titus Boonstra, Steven Ivo, Stefanie van Leersum, Wil van der Meer en Whitney Sawyer | dramaturgie Michiel Bijmans en Anne Reitsma | decorontwerp Vera Selhorst | techniek Jan Lange, Jeroen van Terheijden en Christian Toonk | foto's Bo ten Broeke

Praktische informatie en techniek

Voorstelling boeken

Aantal voorstellingen per dag: minimaal 2 voorstellingen op een dag, max. 3 voorstellingen op een dag

Speelperiode:
30 september t/m 11 oktober 2024
12 mei t/m 22 juni 2025

Neem voor meer informatie of het boeken van Wakkerland contact op met:

Rieke Oudejans
e) bemiddeling@sonnevanck.nl
t) 053 431 54 00

Educatie

Dag 2: Vuurtorenwachter

Dag 3: Vissers:

Dag 4: Burgemeester

Educatie (werkbladen)

Symbolenschema p. 15:

Symbolenschema bodypercussie p. 16:

Beeld vuurtoren:

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.