Playground053

We Go Way Back

05-05-2023 t/m 07-05-2023

Een muzikale voorstelling over het textielverleden én de toekomst van Enschede.

In We Go Way Back nemen 11 jongeren het publiek mee naar de tijd dat Enschede nog een textielstad was en er overal fabrieken stonden. Ze vertellen de verhalen van de jongeren van toen. Hoe ging het er in de fabriek aan toe? Hoe zag hun leven eruit? En hoe was het om met mensen van verschillende culturen samen in de fabriek te werken?

Aan de hand van verhalen over de eerste werkdag, promoties, stiekeme affaires, migratie, heimwee en je ergens thuis voelen onderzoeken de jongeren welke stad deze mensen achterlieten voor de jongere generaties. In de voorstelling presenteren zij hun pamflet voor de toekomst, waarin verleden, heden en toekomst steeds meer door elkaar beginnen te lopen.

We Go Way Back is geïnspireerd op interviews met twee generaties Enschedeërs: de jongeren van nu en de generatie van hun opa’s en oma’s. Aan de hand van verhalen en muziek wordt de geschiedenis van de stad tot leven gebracht.

Playground053: We Go Way Back is ontwikkeld binnen Playground053; het jaarlijks terugkerende talentontwikkelingsproject van Theater Sonnevanck.

Credits

regie Anne Reitsma | tekst Simone van der Steen | spelers Stevani Aldikani, Asya Berenschot, Bauke van den Berg, Femke van den Berg, Helena van den Berg, Janneke van der Heijden, Romijn Horsthuis, Emitis Isvand, Evi Leferink, Puk Leussink, Okke Roelink | muziek Emre Varlik | vormgeving Leoni Pirenne | dramaturgisch advies Michiel Bijmans, Daniël van Klaveren | spelcoach en regieassistent Elize Kuiper

Met grote dank aan

Ahmed, Bedir, Frits, Geert, Hane, Hans, Hilde, Marlies, Marcello, Müslüm, Mustafa, Salvatore, Sukran, meneer Turan, Yilmaz, Jos, Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker, Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties (T.T.I.B.) en Stadsarchief Enschede.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.