In de theaters

Willem10+

23-01-2011 t/m 29-11-2011

Vrijheid: bijna iedereen is ervoor. De vrijheid om te geloven, denken, zeggen en leven zoals je zelf wilt. Maar als iedereen vrij is om te doen en laten wat hij wil, wat doe je dan met de mensen die precies doen wat de rest niet wil? Haat zaaien bijvoorbeeld, moorden, of pesten? Mag dat dan ook? En kun je het eigenlijk wel verbieden, als je vóór vrijheid bent?

In Willem vertellen en zingen twee acteurs het verhaal van Willem van Oranje, een van de eersten in de geschiedenis die vond dat alle mensen zelf hun geloof en hun manier van leven mochten kiezen. Maar dan wordt hun toneelstuk opgeschrikt door een dolende geest, die de voorstelling helemaal op z’n kop zet. Wie is hij en wat wil hij? Je wordt uitgedaagd om mee te denken in een razendsnel, muzikaal, geestig en spannend verhaal, dat de vraag oproept: wie ben ik en waar sta ik voor?

Begeleid door spiksplinternieuwe draaiorgelmuziek.

Credits

tekst Flora Verbrugge en Herman van Baar | regie Flora Verbrugge | compositie muziek Selim Doğru | spel, zang en draaiorgel Maarten Hutten en Maria Noë | kostuumontwerp Hanneke Schriever | kostuums uitvoering Hanneke Schriever, Els Kip

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over Sonnevanck!
We versturen de nieuwsbrief ca. 10 keer per jaar.